top of page

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos remiamas projektas!



Fondo lėšomis remiama veiklos sritis:

Fizinio aktyvumo veiklos, skatinančios fizinio aktyvumo plėtrą

Projekto pavadinimas:

Pasitikite vasarą su kyokushin karate mokykla "Toshi"

Projekto įgyvendinimo laikotarpis:

2019-05-25 - 2019-08-31

Bendra projekto trukmė:

4 mėn. 

SPORTO PROJEKTO SANTRAUKA

Nuo 2013 metų, siekiant didinti skirtingų amžiaus grupių vaikų ir jaunimo užimtumą Vilniaus mieste, sporto klubas "Toshi" visą vasarą organizuoja nemokamas kyokushin karate ir sveikatos stiprinimo treniruotes klubo nariams ir visų amžiaus grupių vaikams. Treniruotės vyksta Vilniaus Žvėryno gimnazijoje ir Vingio parko teritorijoje. Treniruotės vykdomos du kartus per savaitę - rytais ir vakarais, todėl tai svariai padeda spręsti Vilniaus miesto vaikų užimtumą vasaros metu. Treniruotės pritraukia ne tik esamus klubo narius bet ir supažindina anksčiau nesportavusius vaikus ir jaunimą su sportu. Treniruotės yra atviros tiek suaugusiems ar vaikų tėvams.

Sporto klubas "Toshi" tai didžiausias Vilniaus miesto kyokushin karate klubas, kuriame sportuoja 410 vaikų. Sportininkai skirstomi pagal pajėgumą, pasiekto dydžio lygį ir amžių, kuris nėra ribojamas. Kiekvienoje grupėje dirba kvalifikuoti treneriai, kurie savo žinias nuolat gilina sportiniuose seminaruose, varžybose ir tarptautinėse treniruotėse. Sportininkai čia išsikelia sau skirtingus tikslus. Sporto klubas yra Lietuvos kyokushin federacijos narys.

Klubo vadovas Darius Gudauskas - III Dano meistras, daugkartinis Europos ir pasaulio čempionatų nugalėtojas bei prizininkas. - treneris. Klube taip pat savanoriškais pagrindais dirba 8 treneriai, turintys sporto krypties aukštąjį išsilavinimą arba sporto veiklos leidimą. Treniruotės reikalingos dėl šių priežasčių: didinamas vaiku užimtumas vasaros metu; vasarą sportuojantys vaikai nemes sporto ir prasidėjus mokslo metams; nemokamos treniruotės leidžia sportuoti ir su nepritekliu susiduriančių šeimų vaikams. Treniruotės yra atviros ir suaugusiems ir vaikų tėvams. Vaikai nuolat susiduria su išlaidomis, nes sportuojant lauke greičiau nusidėvi rūbai, avalynė, naudojamos apsaugos ir kitas inventorius. Vasaros metu mokykloje nedirba valgykla, todėl matoma ir sveikos mitybos problema, kadangi vaikai valgo greitą maistą - sumuštinius, geria vaisvadenius. 2019 metais siekiame įtraukti didesnį dalyvių skaičių, todėl gegužės 25 d. programa "Pasitikite vasarą su karate mokykla "Toshi" prasidės masiniu klubo narių ir tėvų bėgimu Vilniaus Vingio parke, parodomąja programa ir bendrąja treniruote. Numatomas renginio dalyvių skaičius - 200 asmenų. Šiam renginiui bus patirtos išlaidos susijusios su sporto inventoriumi, suvenyrais renginio atributais, medalių ir diplomų įteikimais, renginio vedimu, maitinimu ir įgarsinimu. Renginys bus viešinamas: delfi.lt ir 15min.lt portluose, LRT laidoje "Labas rytas, Lietuva", internetiniame puslapyje www.toshi.lt, klubo facebook paskyroje ir kitose medijose. Nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d. kiekvieną savaitės antradienį ir ketvirtadienį nuo 10 val. ryto vyks nemokamos treniruotės. Planuojamas dalyvių skaičius vienoje treniruotėje - 20 asmenų. Treniruotėms bus perkamas reikimas sporto inventorius, organizuojamas sveikas dalyvių maitinimas po treniruočių. Sportuojantys vasaros metu ne tik sustiprės fiziškai, bet ir įsitrauks į nuolat didėjančią sporto bendruomenę, gaus gerą pavyzdį per sportą, gerės jų pasiekimai kitose srityse. 



19 views
bottom of page